Do Kanady chce každý!

Podívejte se na tuto krásnou zemi očima naší průvodkyně Nikol

Jste vášnivý cestovatel a Evropa už je vám malá? Nebo je Kanada vaším snem již od dětství? Do Kanady chce každý a poznávací dovolená v Kanadě s námi rozhodně předčí všechny vaše představy a očekávaní.

 

 

Jako druhá největší země světa má Kanada opravdu co nabídnout – nádhernou přírodu a malebné vesničky a současně také pulzující metropole. Dovolená v Kanadě s námi začíná na východním pobřeží, v Torontu. Projdeme společně město, navštívíme CN Tower, a podle zájmu se buď vydáme na Toronto Island Park nebo do některého z muzeí (Baťova obuvnického muzea, hokejové síně slávy či jiného). Druhý den brzy ráno vyrazíme k proslulým Niagarským vodopádům ležícím na kanadsko-americké hranici. Podle vašich preferenci vybereme nejlepší způsob, jak zažít a pocítit sílu protékající vody, a to prostřednictvím Niagara Winter pass, jež vám zaručuje ty nejkrásnější zážitky, ze kterých si vybere opravdu každý.

 

 

Calgary – naše první zastávka na západním pobřeží. Po prohlídce města se vydáváme směr Rockies, v překladu do Skalnatých hor. Rocky Mountains jak máte jistě načtené z knih, je pásmo horských pohoří o délce vetší jak 3000 km. Kanadské pásmo s národními parky Banff a Jasper je považováno za nejhezčí. Scenérie, které budou k vidění v průběhu naší cesty z Calgary do Whistleru a Vancouveru, vám vezmou dech. Icefields Parkway neboli Alberta Highway 93, je považována za nejhezčí vyhlídkovou silnici světa, kterou jsem sama absolvovala nejen v létě za krásného počasí, ale také v největší zimě a strašné vánici. Na trase je spousta vyhlídek, ledovců, jezer a v neposlední řadě divoká zvěř.

 

 

Další významnou zastávkou na naší společné cestě je Whistler, kde v současné době žiju. Vesnička, lyžařské středisko, která v r. 2010 hostovala Olympijské hry, je sice turistickým centrem, ale současně plné přátelských a milých lidi. Dle vašich preferencí se buď vydáme na kratší/delší horskou túru k některému z ledovcových jezer, nebo se za dechberoucími výhledy necháme pohodlně vyvézt Peak2Peak lanovkou, která spojuje Whistler a Blackcomb Mountain.

Po cestě je také možnost zařídit rybářský výlet. Rybaření je v Kanadě velmi proslulé, a to díky lovu lososů a jeseterů.

 

 

Naši dovolenou v Kanadě zakončíme ve Vancouveru, městě vyhodnoceném jako jedno z měst s nejlepší kvalitou života na světě. Vancouver z jedné strany omývá oceán a z druhé se tyčí zasněžené vrcholky hor. Dvacet minut od Vancouveru leží v podstatě tři menší lyžařská střediska nabízející i noční lyžovaní. Vancouver je multikulturním centrem s mnoha etniky a náboženstvími. Pro milovníky přírody můžeme také fakultativně nabídnout plavbu na člunech s pozorováním velryb a delfínů.  Mužů vám zaručit, že se vám po dovolené v Kanadě se mnou nebude chtít domů. Proto také nabízíme prodloužení na Aljašku, kde jsem autem absolvovala velký okruh o délce více než 2 000 km, a kde se o vás stejné dobře postarám.

 

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×