Fidela už tam nestihnete…

Tropické počasí, barevné vysoké domy, vůně doutníku a rum, kam se podíváš. Ano, hovoříme o Kubě, ráji severního Karibiku.

Území Kuby bylo obydleno již ve 4. století p. n. l., kdy sem přišli domorodci Taínové, což v překladu může znamenat laskaví nebo mírumilovní.

Během své existence zažila Španělsko-americkou válku, Studenou válku, jen o chlup se vyhnula jaderné válce a dnes je to socialistický stát v čele s hlavou státu, Miguel-Díaz-Canelem.

Co se týče počasí, jedná se o zemi, ve které je po celý rok vlhké tropické podnebí. I proto zde jezdí turisté často v době naší zimy, aby utekli za teplem a načerpali novou energii. Střídají se zde období dešťů a období sucha. To trvá od listopadu do dubna a teploty se pohybují maximálně do pětadvaceti stupňů. Nejtepleji je zde od května do října, avšak je zde také velká vlhkost a někomu to nemusí dělat úplně dobře.

Nejvíce turistů zde ale najdeme právě v naší zimě, myslete tedy na to, že na Kubě je sezóna, ceny jsou vyšší a koncentrace turistů je zde také větší.

 

Cubacuba

 

Kam se podívat na Kubě?

Rozhodně byste neměli vynechat srdce celé Kuby, Havanu. Hlavní město plné kontrastů, starých budov, nádherných paláců a sídel. V noci ožívá celé město a vy tak můžete zažít atmosféru na vlastní kůži.

Azurová voda, mořský národní park nebo krokodýlí farma. I to nabízí turistické Varadero. Zde si užijete písečné pláže, korálové útesy a krásnou přírodu. Není to však úplně typicky kubánské místo, a to právě kvůli velkému turistickému rozvoji.

Koloniální městečko Cienfuegos je jedno z nejhezčích a nejživějších měst na Kubě. Svými historickými památkami se řadí do dědictví UNESCO. Centrem dění je široký bulvár Paseo de Prado. Pokud chcete vidět dominantu celého města, prohléděte si Nécropolis Tomás Acea, budova, která je zdrobena sloupy a neoklasickými hrobkami.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×