Micheladas, aneb jak se „pije“ pivo po Mexicku

Zlatavý mok s bílou pěnou. Kapky z oroseného půllitru pomalu stékají na tácek, než se ovšem stihnou přiblížit, už s velkou chutí svlažujete hrdlo. Taková je pivní kultura u nás. Ovšem Mexičané jsou trochu jiní labužníci.

 

Zapomeňte na náš pivní obrázek a teď si představte: Chilli, limetkový džus, chilli, maggi, chilli, citron, chilli, gumové medvídky, chilli, krevety, chilli, řapíkatý celer, chilli, okurka, chilli.. K tomu přiložte sklenici, jejíž okraj jste omočili limetkovou šťávou a obalili v chilli. Vidíte tu představu? Teď všechny výše zmíněné ingredience vhoďte do připravené sklenice dostatečné velikosti. A… zalijte pivem!

 

Nejspíše jste se teď z té představy orosili vy. Pro našince něco naprosto nepředstavitelného, pro Mexičany velká pochoutka, kterou opravdu milují! Co je na tomto receptu kouzelné? Že napevno je zde pouze pivo, limetkový džus, maggi a chilli, všechny ostatní ingredience jsou libovolně zaměnitelné dle chuti příjemce či fantazie tvořitele.

 

Cena se pohybuje libovolně dle velikosti, množství přísad a oblasti, ve které si budete pochutnávat mezi cca 2-6USD a rozhodně investované peníze za tento zážitek stojí! Rozhodně tuto pochoutku nepořídíte pouze v Mexiku, ale v celé Latinské Americe, v různých obměnách. Tak jako tak, zapomeňte na pivní kulturů Čechů a jděte do toho!

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×