Návštěva Argentiny

Do Argentiny se vždy rád vracím, je to země který má své kouzlo a při jedné návštěvě se projet najednou ani nedá. Tentokrát to byl docela krátký výlet, ale zmíním i další, na této cestě nenavštívená místa Argentiny.

 

Buenos Aires
Město přezdívané stará Paříž, město tanga a fotbalu, to je Buenos Aires. Toto město má několik zcela odlišných částí a tak i při své druhé návštěvě stále objevuji nepoznané místa a zajímavosti. Turisticky nejoblíbenější částí města je dělnická čtvrť La Boca, kde najdete uličky s pestrobarevnými baráčky a tango se tančí na každém rohu. Tato čtvrť společně se čtvrtí San Telmo je považována za místo kde Tango vzniklo a domácí jsou na to patřičně hrdí. Stejně tak jako na svůj fotbalový klub Boca Juniors, kde kdysi válel sám Maradona. Ve čtvrti San Telmo to nejvíce žije v neděli kdy jsou zde trhy a celá čtvrť je doslova obsypána turisty.

V centru města najdete oblíbené třídy plné obchodů, ve čtvrti Palermo Hollywood a Palermo Soho zase trendové obchůdky a stylové boutique hotely. Buenos Aires je město mnoha tváří, kde můžete najít atmosféru starobylé Paříže a stejně tak moderní čtvrtě plné stylových barů.
Po prozkoumání města jsem se vydal také na celodenní výlet do Uruguaje, historického městečka Colonia, které je vzdáleno jen asi hodinu jízdy trajektem z Buenos Aires. Starobylé uličky a historické domečky si získávají pravidelně velkou pozornost turistů.
Velmi oblíbeným výletem je přelet na vodopády Iguazu, na tento výlet Vám stačí pár dnů a můžete se na vlastní oči přesvědčit proč je tento komplex vodopádů považován za jeden z nejhezčích na světě. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že mne vodopády Iguazu uchvátili daleko více než slavné Niagary v USA. Toto místo jsem již navštívil v nedávné minulosti a tak má cesta pokračuje přeletem do Ohňové země, města Ushuaia.

 

Argentina disponuje spoustou krásných oblastí, jen ve zkratce: vinařský kraj Mendoza, který je zasazen mezi hory a jezera nebo třeba málo známá severní část Argentiny se svými barevnými kaňony a pouštěmi. Najdete zde spoustů rančů, kde je stále tradicí se start o koně a dělat ty nejlepší steaky. Do Argentiny se vyráží i na pozorování tučnáků, velryb a dalfínů. Zapomenout nesmíme na úchvatné vodopády Iguazu na severu země, to je snad povinná zastávka!

 

Patagonie

Možná nejznámější část Argentiny. Najdete zde nekonečné pláně nádherné a drsné přírody, vyhlášené jsou především hory, které nabízejí nespočet krásných treků, obzvláště oblast Mt. Fitzroy, to je čirá nádhera. Jeden z nejhezčích ledovců světa, a také jeden z mála který roste, je rozhodně Perito Moreno. Jeho barva i okolí je dechberoucí a najdete ho samozřejmě na argentinské straně Patagonie. Návštěvu místních jezer a hor můžete lehce protáhnout do sousedního Chile, např. do vyhlášeného parku Torres del Paine a spojit vše do jedné dovolené.

 

 

Ushuaia
Na rozdíl od horkého Buenos Aires nás vítá studené, horské počasí a teplota uprostřed léta kolem 7 stupňů celsia. Ale pohled na zasněžené vrcholky hor odrážející se na hladině moře vše vynahrazuje. Vítete v nejjižnějším městě světa!
Menší městečko se svou osobitou atmosférou je obklopeno vrcholky hor a národními parky Patagonie. Již první den se přesvědčuji o tom, že počasí se tady mění každých 5 minut. Větším překvapením však bylo když v 10 hodin večer je stále ještě světlo a slunce teprve pomalu zapadá. Žádny div, že většina lidí zde večeří až kolem 9 hodiny večerní.

Následující volný den využívám k celodennímu výletu do nedalekého národního parku Tierra del Fuego. Sešla se příjemná skupinka lidí se kterou kajakujeme po řece až k Beaglovu kanálu, dále pak lodí na ostrov s tučnáky, navštěvujeme ranč prvních osadníků a výlet zakončujeme procházkou v krásné přírodě a úžasnými výhledy na národní park a jezera.
Moje cesta dále pokračuje lodí na Antarktidu, což je hlavní cíl mé návštěvy. O cestě na Antarktidu se dočtete vice v článku Deník z Antarktidy.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×