Nejsušší poušť na světě

ATACAMA – Surrealistická příroda jako dělaná pro fotografy krajinek. Noční obloha plná hvězd, která zaujme úplně každého. Poušť Atacama je obalená mysterióznem. A i když je to poušť, tak je to neskutečný zážitek. Nekonečné pláně, ticho a měnící se barvy. Najdete zde nádherná jezera, zbarvená do neskutečných barev. Taková Laguna Colorada s červenou barvou vody je neskutečným zážitkem, obzvláště při západu slunce společně s pozadím vulkánů, nádhera. Velkým symbolem této pouště jsou plameňáci. Brodí se obrovskými solnými pláněmi a vás bude napadat pouze otázka, jak tam vlastně mohou přežít? Jedná se o nejvýše žijící plameňáky na světě. Dalším nádherným úkazem jsou gejzíry el Tatio. Chladném noční vzduchu nedovoluje teplým párám z termálních gejzírů vystoupat rychle vzhůru. Opar, který poté vzniká, je dech beroucí. Dokonce se v této poušti můžete i vykoupat v termálních pramenech. V okolí města San Pedro de Atacama tuto možnost máte a je zcela na Vás, zda ji využijete.

 

 

Koupání ale není jediná činnost, která Vás může zabavit. Už jste někdy surfovali na dunách? A co takhle se projet na čtyřkolkách po solné planině? Pokud jste spíše klidnější povahy, může vás uchvátit blankytně modré jezero, po jehož březích si naplánujete nezapomenutelnou procházku.

 

Moon walk si můžete zatančit na Moon Valley. Pouštní krajina společně se solnými nánosy vytváří iluzi měsíční krajiny, no a kde jinde si zatančit Jacksonovy typické kreace, než právě „na Měsíci?“

 

Na bolívijské straně pouště Atacama najdete poušť Salar de Uyuni, překvapí Vás nekonečná bílá pláň, všude sůl! A vy po ní pojedete jeepem jakoby nic, vznikají zde nádherné fotky, doslova jako malované. Další perličkou je Rybářův ostrov, uprostřed této nehostinné krajiny se zničehonic vynoří kopec posetý obřími kaktusy, zážitek! Stejně jako hotely kompletně ze soli. A mohli bychom mluvit dál, o 4 denní cestě jeepem apod., ale nestačí výše uvedené na to, abychom Vás navnadili na cestu?

 

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×