Neprobádané kouty Chile

Pokud zatoužíte prodloužit Vaši dovolenou v Patagonii, či se budete pouze chtít vyhnout davu turistů, zamiřte do oblasti Lake District v Chile. Nádherná zelená krajina je poseta jezery a sopkami, což z ní dělá perfektní ráj pro zapálené “trekaře”. Tahle oblast ale není jen o procházkách přírodou, můžete se dozvědět mnohé i o historii a neminete ani místa zapsaná v UNESCO. Některé z těchto výletů Vám přinášíme v našem výběru. Začtěte se a vyberte si ta místa, která chytí za srdce právě Vás.

 

3 denní Chiloe Heritage Tour, historie Patagonie

A jedním takovým místem zapsaným v kulturním dědictví UNESCO rovnou začneme. Jedná se o třídenní výlet. Starat se o Vás bude anglicky a španělsky mluvící průvodce, opravdový znalec této oblasti, historie a místních poměrů. Celý výlet začíná v Puerto Varas, které záhy opustíte a zamíříte k městečku Ancud, které je vstupní branou na ostrov Chiloé a zároveň jedním z nejdůležitějších míst této oblasti. Zde se zastavíte v místním muzeu, abyste se dozvěděli vše o unikátních kostelích tohoto ostrova. Vzpomínku na to, jak se zpracovávají čerstvé ryby a na naprosto nezaměnitelný pach si odnesete z rybích trhů, to už ale pokračujete dál na východ do Puñihuil, přírodní zajímavost, které se skládá z dalších tří malých ostrůvků. Po obědě se vydáte objevovat něco málo ze zvířecí říše Patagonie a poznáte, jak se zde žije tučňákům Humboldtovým a magellanským. Po tomto nádherném zážitku se odeberete na hotel, kde budete mít čas vstřebat všechny momenty dnešního dne a připravit se na ten další.

 

Druhý den celého výletu je zasvěcen trekkingu. Vydáte se do odlehlého stálezeleného lesa na hranici s Huilinco a Cucao, patagonskými jezery, která se vypínají mezi kopci tohoto ostrova. Oběd dostanete od občanů komunity Quinque, kde se dozvíte mnohé o tradičním způsobu života v této nádherné a drsné části Chile. Odpoledne je v programu návrat na hotel v Castro s krátkými zastávkami u místních kostelů.

 

Třetí den je kompletně zasvěcen objevování památek UNESCO, mezi něž se v těchto končinách Patagonie řadí především kostely. Po pobřeží s nádhernými výhledy jako první navštívíte nejstarší kostel v Achao. Po obědě se vydáte do města Dalcahue, kde spatříte ikonický kostel z roku 1858, ke kterému náleží malé lokální trhy, kde si můžete zakoupit místní výrobky z vlny. Odpoledne je již věnováno cestě nazpět do Puerto Varas, kde se s Vámi rozloučí Váš průvodce.

 

4 denní dobrodružství v Lake District, křížem krážem Patagonií

Celý program s anglicky a španělsky mluvícím průvodcem začíná v Puerto Montt, kde si Vás vyzvedne na letišti. Následuje cesta do Puerto Varas, města na břehu jezera Llanquihue s velmi výraznými známkami německé architektury díky značnému přílivu Němců do Patagonie na počátku 20. století. Ještě předtím, než vůbec do města vjedete zůstanete v úžasu doslova zírat na zátoku, která se před Vámi otevře, s majestátním kuželem sopky Osorno v pozadí. Po příjezdu na hotel dostanete krátkou chvíli na odpočinek a lehký oběd a pak začne to pravé patagonské dobrodružství. Vydáte se na rafting!

 

Aby rafting stál opravdu za to, vydáte se až do oblasti národního parku Perez Rosales a vrhnete se s raftem do tyrkysových vod řeky Petrohue. Nemusíte se bát, nebudete necháni napospas osudu a divoké řece, postarají se o Vás zkušení průvodci a instruktoři. Po této dobrodružné a scénické jízdě si dáte lehkou svačinu a vyrazíte zpět do hotelu v Puerto Varas.

 

Druhý den je zasvěcen trekování. Ztratíte se v národním parku Perez Rosales, vydáte se ke známému jezeru Todos Los Santos. Spatříte vodopády, zažijete jeden z nejkrásnějších výhledů na Andy – tři sopky a neskutečně modré jezero. Dnešní den se vyplatí mít nabitý foťák a velkou kapacitu karty v něm, příroda Patagonie Vám dozajista vezme dech! Po dnešním dni pobytu v odlehlé nádherné přírodě se vracíte na hotel do Puerto Varas.

 

První den jste si zkusili rafting, včera jste prochodili střevíce, dnes si vyzkoušíte cyklistiku. Po starých patagonských cestách spojujících kouzelná městečka Puerto Varas, Llanquihue a Frutillar můžete ze sedla Vašeho vypůjčeného kola obdivovat neustále se měnící krajinu. Pod koly se Vám budou střídat cesty zpevněné, polní, na břehu řek, opuštěné pláže, cesty napříč malými vesničkami. Pokud zvednete hlavu, celou cestu Vás budou provázet vrcholy patagonských sopek Osorno, Calbuco a Monte Tronador, tří nejoblíbenějších vrcholů v oblasti. Ve Frutillar se zastavíte a na chvíli zas půjdete po svých při objevování historie a kultury tohoto městečka, opět se silným německým architektonickým vlivem. Ještě dnešní den se stihnete vrátit do Puerto Varas do Vašeho hotelu.

 

Poslední den je Vám ještě částečně k dispozici k nasátí místní atmosféry a rozloučením se s městečkem Puerto Varas a jeho okolím předtím, než Vás průvodce odveze na letiště do Puerto Montt.

Nejjižnější trek na světě

Ano, i tuto úžasnost naleznete v Patagonii v Chile! Zveme Vás ke shlédnutí videa, jak takový trek, vypadá, co na něm lze očekávat? Podívejte se zde a pokud budete chtít zajistit, neváhejte se nám ozvat! Termíny treků se rychle plní a je jich pouze pár.

1 - nejméně, 5 - nejvíce

×
×
×
×